donderdag 2 juni 2011

Spinaziegratin met pecorino en pijnboompitten

Gratinati con pecorino e pinoli

Ingrediënten:
600 gram wilde spinazie (Turkse winkel), schoongemaakt
120 gr verse pecorino
40 gr pijnboompitten
1-2 el olijfolie
kerrie
zout.

Bereiding:
  1. Verhit een koekenpan en rooster er de pijnboompitten in tot ze een kleur krijgen.
  2. Roerbak de spinazie tot ze geslonken is. (Of Italiaans: koken in veel water)
  3. Giet af/knijp uit en breng hem op smaak met olijfolie.
  4. Verdeel de spinazie over 4 vuurvaste borden of schaal.
  5. Bestrooi de spinazie met wat kerrie, de pijnboompitten en de grof geraspte pecorino.
  6. Zet de borden onder de grill tot de kaas gesmolten is en serveer.

Ik kon geen verse pecorino vinden en heb daarvoor schapenfeta genomen.

Uit: La cucina Italiana

Geen opmerkingen: