donderdag 16 juni 2011

Slow roast kip





Volgens de BBC is dit een fool proof recept voor slow roast chicken.
Ingrediënten:
1 kip van 1,6 kg
boter
aardappelen, door de helft of in kwarten
2 hele knoflookbollen, doormidden gesneden
100ml witte wijn
100 ml kippenbouillon
2 takjes rozemarijn
6 laurierblaadjes
1 citroen, in parten gesneden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160C/hetelucht 140C/gas. Vet een groot bakblik in met boter en smeer ook wat over de kip.
  2. Plaats de kip in het bakblik en schik er aardappelen omheen. Leg de gehalveerde knoflookbollen bij, giet er de wijn en de bouillon bij. Bedek met alufolie en braad ongeveer 1 uur.
  3. Verwijder dan de folie en schud de aardappelen om. Voeg de kruiden en de citroenparten toe en braad nog eens onafgedekt 50 minuten.
  4. Zet de oven op 220C/hetelucht 200C/gas. Braad nog eens 30 minuten, haal  dan de kip en de aardappelen uit de pan. Bedek de kip losjes met de folie en laat tenminste 10 minuten rusten. Houd de aardappelen warm en serveer met de jus.
Recept verschenen in Good Food magazine

Geen opmerkingen: