maandag 26 maart 2012

Bleekselderijsalade met mosterddressing

Ingrediënten:
4 stengels bleekselderij
2 theelepels gladde dijonmosterd
1 eetlepel citroensap
100 ml arachide- of een andere neutrale olie
Bereiding:
Snijd de lelijke uiteinden van de selderij, verwijder blad en trek met een dunschiller de harde draden eraf. Snijd of schaaf de stengels in heel dunne boogjes.
Doe de mosterd in een kom, voeg citroensap, een snuf zout en wat versgemalen peper toe en klop met een garde. Voeg nu geleidelijk de olie toe, terwijl je blijft kloppen, tot een lobbige dressing ontstaat. Schep de dressing door de selderij en laat een halfuurtje staan.

Deze salade heb ik van Janneke Vreugdenhil. Zij at dit in New York als voorgerechtje in combinatie met een schaaltje gebrande, gezouten amandelen en ansjovisfilets in het zuur.

Geen opmerkingen: