dinsdag 13 maart 2012

Kalfslever met salie

Fegato alla salvia
Ingrediënten:
1 dunne plak kalfslever p.p.
verse salieblaadjes
1 teen knoflook
bloem
drupje citroensap
peper en zout

Bereiding:
  1. Bak de knoflook en de salieblaadjes in de olie.
  2. Haal de lever door de bloem, verwijder de knoflook, schuif de salieblaadjes aan de kant en bak op een niet te hoog vuur de lever snel aan beide kanten. De baktijd is afhankelijk van de dikte, maar doorbakken lever is taai. Druk regelmatig met de duim op het vlees; als het zo aanvoelt als wanneer je met je wijsvinger op de muis van je (dezelfde) hand drukt, is het goed*
  3. Leg de salieblaadjes op her vlees als ze dreigen te verpieteren.
  4. Bestrooi tenslotte het vlees met zout en  peper en roer een drupje citroensap door het bakvocht.
* zo kan het ook:

Recept uit Heimwee naar la bella Italia van Onno Kleyn
PS: volgens mijn slager zijn kaneel en nootmuskaat een lekkere combinatie met lever.

Geen opmerkingen: