maandag 19 maart 2012

Steak op de manier van Jamie Oliver



Ik vind het iedere keer weer aandoenlijk hoe Jamie Oliver ons, goedwillende kokers, het vak probeert bij te brengen. Vandaag naar de video Jamie Oliver Perfect Steak gekeken.

Steaks van ongeveer 2.5 cm dik ruim van te voren uit de koeling halen.
Beide zijden inwrijven met zout, peper en olijfolie
Koekenpan in 5 minuten loeiheet laten worden.
Leg de steaks in de droge pan en keer ze om de minuut om.
Check de gaarheid met de vinger-muis methode. Baktijd is ca.. 2 min. per zijde.
Haal ze van het vuur en laat ze een minuut rusten. Strijk er eventueel een klontje boter over.
Snij de steaks in schuine plakken.
Meng 6 druppeltjes citroensap met de jus en giet het over het vlees.

Kan ook in de grillpan op dezelfde wijze, met rozemarijn.
Belangrijk: Hete pan, geen vet in de pan, en heel vaak omkeren.

Is inderdaad heel goed gelukt.

Geen opmerkingen: