zondag 11 maart 2012

Libanese bloemkool met tahinisaus

Ingrediënten:
bloemkool
olijfolie
komijnpoeder
korianderpoeder
Voor de saus:
3 el tahini (sesampasta)
1 el dikke yoghurt
knoflook
citroen
zout
Bereiding:
  1. Snij de kool in kleine roosjes, blancheer of stoom ze een paar minuutjes, laat ze uitlekken en doe deze in een schaal.
  2. Bestrooi ze met zout en peper, een flinke snuf van de specerijen en giet er 4 à 5 eetlepels olijfolie over. Meng alles goed en verspreid de roosjes dan over een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenschaal.  
  3. Zet ze 40 minuten in de oven (190 graden) en schep de roosjes regelmatig om. Het is de bedoeling dat ze donkerbruine randjes en kantjes krijgen, maar verbranden mag natuurlijk niet.
Tahinisaus:
Maak de saus door de tahini te mengen met het sap van een halve citroen en de yoghurt,  knoflook uit de knijper, zout en versgemalen peper. Voeg een klein scheutje kokend water toe om de saus wat dunner te maken. Meng er eventueel nog wat olijfolie door.

Het originele recept is met gefrituurde bloemkool en een taratorsausje. Dwz de saus zonder de yoghurt. Het is een onderdeel van de mezze.

Geen opmerkingen: