dinsdag 20 maart 2012

Zoete wortelsalade


Deze Marokkaanse wortelsalade is gebaseerd op een recept dat wij geleerd hebben op de kookcursus in Marrakech bij Gemma en Aisha van Souk Cuisine.

Ingrediënten:
500 gr wortels
1 à 2 knoflookteentjes, ongepeld
mespuntje paprikapoeder
mespuntje gemalen komijn
mespuntje kaneel
2 tl suiker of suikervervanger
platte peterselie, fijngehakt
en een vinaigrette van 1 el  azijn en 1 el olijfolie
(Ik heb de sinaasappelsap/olijfolie/peper en zout vinaigrette gebruikt die ik over had van de Siciliaanse bloedsinaasappelsalade)
Eventueel: verse koriander, fijngehakt.

Bereiding:
  1. Schrap de wortels en snijd ze met de mandoline in wat dikkere plakjes.
  2. Kook ze in water met zout en knoflookteentjes gaar.
  3. Prak de knoflook fijn, zonder het velletje, en meng dit met de specerijen, suiker, peterselie, vinaigrette.
  4. Meng dit met de wortel.
Serveer koud.
Het was al een tijdje geleden dat ik het at, het smaakte me weer opperbest.

Souk Cuisine in Marrakech, Marokko

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen