De soep ziet er niet echt mooi uit, maar smaakt des te beter. Jamie proefde deze soep in Barcelona en ziehier het recept.
Ingrediënten:
150 gr chorizo, in kleine blokjes
1 ui, gehakt
1 teentje knoflook, kleingesneden
2 bleekselderijstengels, in plakjes
500 gr verse spinazie, grof gehakt
8 tomaten, van zaad ontdaan en grof gehakt (of een blik)
1 blik van 410 gr kikkererwten, uitgelekt
1,3 ltr kippenbouillon
zout en peper
Garnering:
55 gr dik gesneden Spaanse ham
extra virgine olijfolie
2 hardgekookte eieren
Bereiding:
- Doe een paar eetlepels olijfolie in een grote pan en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo een paar minuten zachtjes uit.
- Voeg dan de ui, knoflook en bleekselderij toe. Draai het vuur lager en stoof 15 minuten met de deksel op de pan, laat de uien niet bruin worden.
- Haal de deksel van de pan, de reuk en de kleuren zullen fantastisch zijn (Jamie's woorden). Roer nu een beetje door en laat wat kleur krijgen.
- Voeg nu de spinazie, tomaten, kikkererwten en de kippenbouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 40 minuten sudderen.
- Nu kun je ervoor kiezen een derde uit de pan te halen en te pureren en weer terug in de pan doen.
- Proef op zout en peper.
- Verdeel over de kommen, roer er de Spaanse ham door, een lepel olijfolie en snij er het hardgekookte ei over.
3 opmerkingen:
Pureer de soep voordat je de spinazie toe voegt, het ziet er dan een stuk beter uit!
Groet, Tjitske
Is die 40 minuten sudderen niet erg lang?
Het staat echt zo in Jamie's recept. Ik neem aan dat ik het ook zo gemaakt heb, anders had ik het wel genoteerd.
Een reactie posten