maandag 26 maart 2012

Jamie's 30 minutes meals aardappelen uit de koekenpan



Ingrediënten:
500 gr kleine nieuwe aardappelen
6 knoflooktenen
paar takjes rozemarijn
½ citroen
Bereiding:
  1. Snij de grotere exemplaren doormidden en doe ze in een grote lege koekenpan en bestrooi met zout.
  2. Plet snel 6 knoflooktenen met de muis van je hand en leg ze bij de aardappelen.
  3. Giet er zoveel kokend water uit de waterkoker over tot ze onder staan en kook de aardappelen 12 tot 15 minuten, tot ze gaar zijn en giet ze af.
  4. Druk lichtje met de aardappelstamper op de aardappelen tot ze een beetje openbarsten, maar stamp ze niet fijn.
  5. Voeg wat rozemarijn toe en een beetje zout. Schud ze regelmatig om tot ze goudbruin en krokant zijn.
  6. Serveer met een citroenpart en knijp hem over de aardappelen uit.
Uit de episode met de ciabatta met steak.

Geen opmerkingen: