donderdag 15 maart 2012

Ecuadoriaanse vissoep met bananenchips

Encebollado de pescado  
Een ontbijtrecept uit Ecuador tegen een kater. In Ecuador schijn je veel recepten tegen katers te hebben. Ik heb het gewoon ‘s avonds gegeten, nuchter.

Ingrediënten soep:
1 kg verse tonijn
1/2 kg yuca (ik heb hiervoor aan aardappel genomen)
2 eetlepels olie
2 tomaten, in stukjes
½ ui, fijngehakt
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels gemalen komijn
8 koppen water
5 takjes koriander
Zout naar smaak
Bananenchips of popcorn
Tomatensalsa:
2 kleine rode uien
sap van 1 à 2 limoenen
3 tomaten
1 el zonnebloemolie
fijngesneden koriander
peper en zout
Bereiding:


  1. Stoof de uien, tomaten, komijn met de chilipeper en zout in wat olie.
  2. Voeg water toe en de takjes koriander.
  3. Voeg de tonijn toe als het water begint te koken, en kook de tonijn zachtjes gaar.
  4. Schep de vis uit de pan en houd apart.
  5. Verhit de bouillon weer en kook de yucca (of aardappel) gaar.
  6. Verwijder de yucca en snijd ze in kleine stukjes en voeg ze weer aan de bouillon toe, samen met de in stukjes gemaakte vis.
  7. Maak op smaak af met peper en zout.
  8. Snijd alle ingrediënten voor de tomatensalsa fijn.
  9. Dien de soep op met een flinke lepel tomatensalsa en strooi er de bananenchips of popcorn over.
  10. Vries een restje in voor de eerstvolgende kater.
Gezien op TV programma van Anthony Bourdain

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen