Ik heb het hier al vaker gehad over mijn bewondering voor de Italiaanse kookkunst, hoe ze kunnen toveren met eenvoudige ingrediënten. Ik denk dat dit bloemkooltaartje ooit ontstaan is met een kliekje aardappelen en een kliekje bloemkool. De kaneel maakt het bijzonder.
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr bloemkoolroosjes, een minuut of zes al dente gekookt.
150 gr aardappels, gekookt
120 gr Taleggio*
80 gr sjalot
boter
paneerneel
kaneelpoeder
paprikapoeder
olijfolie
zout
Materialen:
4 taartvormpjes van 11 cm diam.
Bereiding::
Verwarm oven op 190 gr.
- Snipper 40 gr sjalot en fruit hem in 3 el olie.
- Voeg de verbrokkelde bloemkoolroosjes toe. Bak de bloemkool ca. 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met een snufje zout, een snufje paprikapoeder en een snufje kaneelpoeder. Neem de pan van het vuur.
- Stamp de aardappels fijn meng ze door de bloemkool.
- Vet de vormpjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Vul de vormpjes met het bloemkoolmengsel afgewisseld met plakjes taleggio. Zet de vormpjes ca. 12 minuten in de oven.
- Snijd de resterende sjalot in ringen en bak ze ca. 5 minuten in boter.
Taleggio |
Niet veel werk en erg lekker.
Recept uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten