woensdag 19 februari 2014

Caribische stoofschotel met cacao en pepers


Heel lekker, dit recept uit de Antillen. De combinatie van cacao en pikante pepers doet het hem. Maak gelijk een grote hoeveelheid en vries een deel in voor een Caribische lazy day.


Ingrediënten:
2  uien
2 teentjes knoflook
1  chilipeper
50 g rozijnen
2 el cacao
50 g walnoten
1 blik gepelde tomaten
1  wortel
1 kg runderlappen
zonnebloemolie
500 ml runderbouillon*
2  kaneelstokjes
2 kruidnagels


Bereiding:
  1. Pel en snijd de uien grof. Pel de knoflook. 
  2. Pureer de uien, chilipeper, knoflook, rozijnen, cacao, walnoten en tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. 
  3. Schil en snijd de wortel in dunne plakken. Bak de plakjes aan in een koekenpan met de kaneelstokjes en kruidnagels.
  4. Snijd de runderlappen in blokjes van 3 bij 3 centimeter. 
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de runderlapjes circa 5 minuten. Voeg een scheutje bouillon toe en roer de puree erdoor. Voeg daarna de rest van de bouillon, de wortel, kaneel en kruidnagel toe en stoof circa 3 uur op laag vuur.

* Bij gebruik van de slowcooker is er geen of vrijwel geen bouillon nodig.

Recept van Andrea van Lieshout

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen