Bij de Caribische stoofschotel at ik gepofte zoete aardappel. Zoete aardappel of bataat is eigenlijk geen aardappel maar een knol en dus officieel een groente.
Ingrediënten:
Zoete aardappel
Hüttenkäse
Lente-uitje in ringetjes
Olijfolie
Gedroogd pepertje of piment d'espelette
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr.
Was de zoete aardappelen en bestrijk ze met een beetje olie.
Prik er rondom wat gaatjes in.
Pak ze losjes per stuk in een stuk aluminiumfolie
Na ongeveer 30 - 60 minuten, al naar gelang de grootte, zijn ze klaar. Ze hebben minder tijd nodig dan gewone aardappels.
Maak een mengseltje van de overige ingrediënten en vul hiermee de zoete aardappel.
Je kunt ze ook in de magnetron poffen: leg de ingeprikte bataten op een dubbele laag keukenpapier en pof ze in een minuut of 10.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten