zondag 9 februari 2014

Gegratineerde pompoen met kaas


Ja, iets te lang in de oven gehad, dus ik pas gelijk in dit recept de oventijd aan.

Voor 4 personen:
1 mooie rode biologische pompoen.
200 gram Cantal doux of andere kaas, bijv. Gruyère
2 eieren
2 flinke eetlepels crème fraîche
zout en peper
snuf nootmuskaat
peterselie

Bereiding:
  1. Snij het deksel af en haal de pitten uit de pompoen.
  2. Schep er zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Voor het laastste beetje is een zesteur hier wel handig bij.
  3. Snijd het vruchtvlees klein en zet het met een heel klein beetje water op en laat het tot dikke moes koken. Laat afkoelen.
  4. Voeg aan de pompoenmoes de rest van de ingrediënten toe.
  5. Vul hiermee de pompoen en zet hem 25 à 30 minuten in oven van 200 graden. Leg het kapje ernaast.
Recept 'Gratin de potimarron' van een ansichtkaart  uit de serie Recettes de nos regions. Cantal is een kaas uit de Auvergne.

Geen opmerkingen: