Voorgerecht voor 4 personen:
100 g roomboter, op kamertemperatuur
1 (onbespoten) limoen
ongeveer 1½ cm gemberwortel
1 teentje knoflook
½ theelepel kerriepoeder
1 bos of zakje waterkers
12 coquilles*
1 eetlepel arachide- of olijfolie
1 – 2 eetlepels (Kikkoman) sojasaus
Bereiding:
- Leg de boter op een bord en rasp er met behulp van een fijne rasp de groene schil van de limoen boven. Rasp er ook de gemberwortel en het teentje knoflook boven. Voeg kerriepoeder toe en prak alles goed door elkaar. (Deze curryboter kun je eventueel voorbereiden en in de koelkast bewaren.)
- Was en droog de waterkers en verdeel alvast over vier borden.
- Maak de coquilles schoon en dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de coquilles erin. Bestrooi ze met wat zout en draai ze na een ruime minuut om. Bestrooi opnieuw met wat zout en voeg dan de curryboter en 1 eetlepel sojasaus toe. Schud een beetje aan de pan zodat de boter mooi gelijkmatig smelt en de coquilles lekker bruin kleuren. Na twee, maximaal drie minuten zijn de coquilles gaar. Ze moeten vanbinnen nog doorschijnend zijn. Verdeel de coquilles over de bordjes. Proef de curryboter en voeg naar smaak eventueel nog wat sojasaus toe. Schenk de boter over de coquilles.
* verse coquilles zijn natuurlijk het lekkerst. Maar de diepzee coquilles van de Aldi uit de diepvries waren helemaal niet slecht.
Was lekker. Recept van Janneke Vreugdenhil.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten