maandag 21 april 2014

Voorjaarssalade met zachtgekookt ei en gegrilde asperges


Dit is een recept van Super de Boer dat een klassieker is geworden bij mijn Paasbrunch.

Ingrediënten:
4  eieren
2  tomaten
100 gram Romeinse- of sla naar keuze
350 gram groene asperges
4   plakken parmaham
3 eetlepels walnotenolie
2 theelepels citroensap
  zout
  versgemalen peper

Bereiding:
  1. Kook de eieren in ca. 4 minuten halfzacht. 
  2. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in partjes. 
  3. Was de sla en laat deze uitlekken. 
  4. Snij van de asperges ca. 2cm van de onderkanten. Vet de grillpan in en rooster de asperges ca. 3 minuten, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en laat ze afkoelen. 
  5. Grill de parmaham knapperig en laat deze afkoelen. 
  6. Klop een dressing van de walnotenolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. 
  7. Verdeel de sla met de asperges, de ham en de tomaat over 4 schaaltjes. 
  8. Besprenkel de salades met de dressing.
  9. Halveer de eieren en verdeel ze over de salades.




Geen opmerkingen: