Dit is een recept van Super de Boer dat een klassieker is geworden bij mijn Paasbrunch.
Ingrediënten:
4 eieren
2 tomaten
100 gram Romeinse- of sla naar keuze
350 gram groene asperges
4 plakken parmaham
3 eetlepels walnotenolie
2 theelepels citroensap
zout
versgemalen peper
Bereiding:
- Kook de eieren in ca. 4 minuten halfzacht.
- Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in partjes.
- Was de sla en laat deze uitlekken.
- Snij van de asperges ca. 2cm van de onderkanten. Vet de grillpan in en rooster de asperges ca. 3 minuten, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en laat ze afkoelen.
- Grill de parmaham knapperig en laat deze afkoelen.
- Klop een dressing van de walnotenolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de sla met de asperges, de ham en de tomaat over 4 schaaltjes.
- Besprenkel de salades met de dressing.
- Halveer de eieren en verdeel ze over de salades.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten