Ingrediënten voor 2 pers.
2 kipfilets
20 gr peterselie, fijngehakt
150g taleggio kaas, in reepjes
gesneden
75 g boter
2 knoflook teentjes, fijngehakt
3 plakjes gerookt doorregen spek, fijngehakt
twee handjes paneermeel of panko
3 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C
- Maak vier diepe diagonale sneden in elke kipfilet.
- Hak de peterselie en snijd de taleggio in reepjes.
- Rol de taleggio door de peterselie en stop de kaas in de inkepingen van de kipfilets.
- Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de gehakte knoflook en spek toe en bak drie minuten.
- Voeg de broodkruimels in de pan en bak nog drie minuten.
- Giet de olijfolie over de kip en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Strooi het broodkruimmengsel over de kipfilets, klop het licht in.
- Bak in de oven gedurende 30 minuten.
Recept van Nigel Slater uit de BBC serie Nigel and Adam's Farm Kitchen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten