Ingrediënten:
400 gr groene asperges
125 gr peultjes
100 gr doperwten
70 ml slagroom
6 eieren
knoflook
bieslook
extravergine olijfolie
Bereiding:
- Was de asperges, breek het uiteinde eraf en kook ze een minuut of 8 in water met wat zout. Giet ze af. Snijd de punten af en halveer de dikkere in de lengte en leg apart.
- Snij de stelen in ronde plakjes. Bak ze 2-3 minuten in de koekenpan met een scheutje olie en 1 gepelde en gekneusde knoflookteen. Schep de asperges in een ronde ovenschaal van 22 cm.
- Verwarm de oven voor op 180⁰C
- Blancheer de peultjes en de doperwten 2-3 minuten in kokend water. Giet de groenten af, dep ze droog en voeg ze bij de asperges in de ovenschaal.
- Kluts de eieren los in een schaal. Voeg zout en peper toe en daarna de slagroom en 1 el gesnipperde bieslook. Klop het geheel kort door met een garde. Schenk het eimengsel over de groenten in de ovenschaal.
- Leg de aspergepunten er in een stervorm op.
- Bak de frittata 20-25 minuten in de oven. Dek de frittata af met een stuk aluminiumfolie als het oppervlak te donker wordt.
- Haal de frittata uit de oven, laat hem bijna helemaal afkoelen en dien hem op.
Recept uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten