zaterdag 26 april 2014

Groene asperges met pancetta en rozemarijn van Jamie Oliver



Voor 4 personen
24 middelgrote asperges
4 takjes verse rozemarijn
4 ansjovisfilets
4 mooie plakken pancetta of bacon
½ citroen
olijfolie
1 klont boter
zeezout en zwarte peper uit de molen
paar tomaatjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C. 

  1. Verwijder de harde onderkant van de asperges door ze te buigen en af te breken op het punt waar ze uit zichzelf knappen. 
  2. Je mag de asperges, als je ze niet mals genoeg vindt, eerst een minuut koken. Neem 6 asperges, leg er een takje rozemarijn en een ansjovisfiletje langs en wikkel er in het midden een plak pancetta of bindtouw omheen om alles bij elkaar te houden. Maak nog 3 van zulke bundels en leg ze met de halve citroen in een klein bakblik. 
  3. Leg er een paar tomaatjes bij en plet ze een beetje met de duim.
  4. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bak ze 4-5 minuten in de voorverwarmde oven tot de pancetta krokant is. 
  5. Haal het blik uit de oven, doe er een klont boter bij en knijp er geroosterde citroen over uit. 
  6. Voeg zo nodig peper en zout toe.

 Samen met de gesmolten ansjovis levert dit een fantastische rokerige saus op – absoluut lekker.

Geen opmerkingen: