Voor 4 personen
24 middelgrote asperges
4 takjes verse rozemarijn
4 ansjovisfilets
4 mooie plakken pancetta of bacon
½ citroen
olijfolie
1 klont boter
zeezout en zwarte peper uit de molen
paar tomaatjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verwijder de harde onderkant van de asperges door ze te buigen en af te breken op het punt waar ze uit zichzelf knappen.
- Je mag de asperges, als je ze niet mals genoeg vindt, eerst een minuut koken. Neem 6 asperges, leg er een takje rozemarijn en een ansjovisfiletje langs en wikkel er in het midden een plak pancetta of bindtouw omheen om alles bij elkaar te houden. Maak nog 3 van zulke bundels en leg ze met de halve citroen in een klein bakblik.
- Leg er een paar tomaatjes bij en plet ze een beetje met de duim.
- Sprenkel er een beetje olijfolie over en bak ze 4-5 minuten in de voorverwarmde oven tot de pancetta krokant is.
- Haal het blik uit de oven, doe er een klont boter bij en knijp er geroosterde citroen over uit.
- Voeg zo nodig peper en zout toe.
Samen met de gesmolten ansjovis levert dit een
fantastische rokerige saus op – absoluut lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten