donderdag 17 april 2014

Sperziebonen met ham en kaas van Nigel Slater




Ingrediënten:
1 goede handvol sperziebonen, schoongemaakt
4 plakjes of zo prosciutto, in reepjes gesneden
3-4 dikke plakken Taleggio kaas
een goede scheut fruitige olijfolie
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de bonen in een pan met kokend gezouten water gedurende ongeveer vijf à acht minuten (ze moeten een beetje meegeven - dan zijn ze het smakelijkst). 
  2. Laat de bonen uitlekken en voeg ze snel terug naar de hete pan, strooi de ham en kaas erin, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Roer zachtjes op een laag vuur, zodat de kaas smelt en het een voluptueuze warme dressing voor de bonen wordt.
Serveer direct met knapperig zuurdesembrood.
Brie of camembert kan ook als je Taleggio niet kunt vinden.

Was lekker.


Uit Nigel Slater’s Simple Suppers Made for Each Other

Geen opmerkingen: