vrijdag 25 april 2014

Salade Caprese met YouTube ninjatomaten en opgeknapte mozzarellaEr is eens een hype geweest Japans t-shirts vouwen. Ik doe het nog wel eens als ik in de winkel gauw een T-shirt netjes wil terugleggen. De truc eieren splitsen met een plastic fles moet ik nog uitproberen, ik doe het nog gewoon 'op de hand', dat lijkt me sneller.

Maar dat ninja tomaatjes snijden leek me wel wat. Het komt hier op neer: leg alle kerstomaatjes op een bordje, leg er een zelfde formaat bordje op, druk aan en met een groot mes snij je in een keer tussen de twee borden de tomaatjes doormidden.

De tweede truc is hoe je van kauwgomballenmozzarella nog iets eetbaars kunt maken. Leg de mozzarella balletjes of de in stukken gescheurde mozzarella op een bordje dat je op een kom heet water plaatst. Zodra er wat melkachtig vocht uitkomt, zijn ze klaar.

Over de salade is weinig te vertellen, dat is gewoon assembleren. De mozzarella mengde ik met wat goede olijfolie losgeroerde pesto uit een potje van Lidl.
Nu nog even goed oefenen met de ninja tomaatjes.

Perfect.  Ze moeten wel allemaal even groot zijn.

1 opmerking:

  1. Ik had die video ook gezien op You Tube. Te gek !
    Vandaag moest ik eieren splitsen. Ik had een pastic flesje bij de hand om de eigelen op te zuigen, maar ze toch maar op de gewone manier gesplitst.

    BeantwoordenVerwijderen