16 lamskoteletjes
1 grote citroen (biologisch)
extravergine olijfolie
salie zout
zwartepeperkorrels
Bereiding:
- Snijd de citroen in 16 dunne plakjes.
- Verhit 3 el olie met ca. 10 blaadjes salie in een grote koekenpan.
- Bak de koteletten ca. 2 minuten per kant op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak de koteletten nog ca. 2 minuten per kant. De koteletten zullen dan licht rosé van binnen zijn. Bak ze ca. 2 minuten langer voor meer doorbakken koteletten.
- Voeg tegen het einde van de baktijd de plakjes citroen toe. Laat de citroen warm worden en zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en maak af met royaal versgemalen peper.
- Serveer 4 koteletten per persoon.
Smaakte goed. Weer eens iets anders dan de standaard gegrilde koteletjes met tijm en knoflook.
Recept uit La Cucina Italiana.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten