dinsdag 9 september 2014

Courgette-kaaskoekjes uit de oven


Ingrediënten:
2 el neutrale olie
500 gr courgettes in stukjes
geraspte schil van 1/2 citroen
1 ei, losgeklopt
2 volle el parmezaanse kaas of andere pittige harde kaas
1 bolletje mozzarella in stukjes
50 gr witbrood kruim
50 gr pijnboompitten, licht geroosterd (kan weggelaten worden)
1 el gehakte peterselie
1 teentje knoflook, fijngehakt
paar stengels bieslook of wat lente-ui fijngesneden
zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de courgettes toe en bak de stukjes tot ze zacht en lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Mix de afgekoelde courgette met de overige ingrediënten en vorm er balletjes van ter grootte van een flinke walnoot.
  3. Leg ze op een ingevet bakblik of op een bakvel en bak ze in 15 à 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Serveer ze warm of koud als antipasto, bij  tomatensoep, bij vis, bij een tomatensalade.


De bedoeling was dat het balletjes zouden worden, maar omdat ik het brood verving door 1 el paneermeel, werden het  koekjes. De onderste rij heb ik door de panko gewenteld, en die zijn minder uitgelopen.

Recept van Ursula Ferrigno

Geen opmerkingen:

Een reactie posten