dinsdag 16 september 2014

Zoute knabbels van filodeeg

Zoute knabbels van filodeeg


Soms krijg je de plakjes filodeeg niet heel uit de verpakking. Van de losse stukjes maken we deze zeer rustieke afbreek zoute knabbels.

Ingrediënten:
filodeeg (mag natuurlijk ook een intacte plak zijn)
gesmolten boter of olijfolie
grof zout
zaadjes naar keuze, zoals komijnzaad, sesamzaad
of geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding:
Verhit de oven op 200C

  1. Snij de filodeegstukjes in met gesmolten boter of olijfolie.
  2. Bestrooi een zijde lichtjes met grof zout (niet bij de Parmezaan) en de zaadjes.
  3. Bedek het met een ander plakje. Bestrijk ook met gesmolten boter of olijfolie. Bij gebruik van een heel vel sla je het vel dubbel.
  4. Laat in de oven goudbruin bakken. En dat gaat heel snel, dus hou het in de gaten.



Geen opmerkingen: