vrijdag 3 juli 2015

Halloumi sla-wrap
Weer zo'n simpel en smakelijk recept van Nigel Slater. De frisse en knapperige sla, de pittige chilipepers en de warme gegrilde kaas vormen een prettig contrast. Het staat er niet bij, maar ik zou er vier kleine 'wraps' van maken in plaats van twee, zodat mensen die keuriger eten dan ik, zich niet geëmbarrasseerd hoeven voelen.

 Ingrediënten voor 2 personen:
1 groene peper medium heet
1 rode peper medium heet
2 el olijfolie
250 gr halloumi
1 grote wortel
8 blaadjes munt
4 el yoghurt
zwarte peper
1 à 2 tl witte wijnazijn

Bereiding:
  1. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes. Snij ze heel fijn. Doe de fijngesneden pepers in een schaaltje met 2 el olijfolie. Snij de halloumi horizontaal in 2 of 3 stukken en leg ze in de chili-olie. Marineer 15 minuten of langer, keer de kaas af en toe om.
  2. Rasp de wortel op de grove rasp, snij de muntblaadjes fijn. Roer de wortel en de mint door 4 el yoghurt en maak op smaak met zwarte peper en een theelepel of twee witte wijnazijn.
  3. Verhit een grilpan en gril de halloumi 4 tot 5 minuten aan elke kant. De kaas wordt zacht, maar smelt niet. Draai de kaas een paar keer om. Stop de kaas in groot knapperig slablad (ijsbergsla is heel geschikt) en leg er de wortelsalade bij. Sprenkel er de eventueel overgebleven marinade over. Vouw het slablad er omheen en eet het als een wrap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten