dinsdag 12 januari 2016

Burger van wagyu vlees van de Aldi







'Een Wagyu (Japans: 和牛, wagyū) is een van oorsprong Japans runderras, dat bekend is wegens het zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. De prijs van een kilo Wagyuvlees kan in Nederland oplopen tot zo'n € 450. In Japan wordt meer betaald', staat te lezen op Wikipedia.

Met de kerst zag ik tot mijn grote verbazing wagyu burgers in de diepvries liggen bij Aldi. Wat blijkt? Er is een wagyu farm in de Beemster.  De wagyu vereniging telt 6 leden die 100% wagyu runderen fokken die gevoed worden met o.a. cacao en pindadoppen. 


De eerste keer heb ik de wagyu burger puur, met niets anders erbij, op een broodje gegeten. En man wat was dat lekker. Gauw weer naar de Aldi, en gelukkig, er lagen er nog. De tweede keer heb ik de burger gemaakt zoals die in het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam bereid wordt. Maar eerlijk gezegd vind ik de burger met niets extra's erbij nog lekkerder.


  1. Schroei de burger dicht op de plancha.
  2. Toast het brioche-hamburgerbroodje licht.
  3. Wentel de uiringen door beslag en frituur ze.
  4. Meng de uiencompote, gemaakt van rode uien met een beetje chili erdoor, door de kleingesneden romaine sla. Doe dit op het broodje.
  5. Leg er een plak tomaat op.
  6. Leg  oude Reypenaar kaas op de burger. Zet de burger onder de gril zodat de kaas een beetje smelt.
  7. Leg de burger op het broodje, leg daarop de plakken zuur (van Kesbeke), daarop de gebakken bacon en daarop de uiringen.
  8. Deksel van het broodje erop en vastzetten met een lange prikker.











8 opmerkingen:

Clementine zei

Wat die hamburger van die nederlandse koeien gemaakt ? Zoniet dan zou ik hier bij de Aldi kunnen kijken of ze die ook hebben. Ik was van plan een keertje zo'n stukje vlees te kopen. Ik zag bij Le Grand Frais dat je het daar bij de slager kan bestellen. Wel heel erg duur, maar ik wil het toch wel eens een keertje proeven.

Jannie zei

Het staat niet op de verpakking dat het uit het buitenland komt, dat zijn ze anders toch wel verplicht.

Anoniem zei

en is het biologisch vlees? Mimi Scholten

Jannie zei

Hoi Mimi, wat leuk. Volgens dit filmpje: http://foodtube.nl/wagyu/ wel. Maar ik weet niet of het dezelfde leverancier is.

Unknown zei

Ik heb net met mijn zoon deze burger voor het eerst gegeten op een lekker broodje met alles er op en er aan. Maar deze burger heeft helemaal niets nodig! Kortom unaniem echt heerlijk.

Jannie zei

Fijn om te horen. Wie had dat ooit gedacht van een Aldi hamburger, stom toeval dat ik ze vond.

martin zei

Bij gehaktproducten geldt die verplichting niet. Wat ik begrepen heb is dat het vlees uit nieuw zeeland komt...

Clementine zei

Heb je er nog een in de diepvries liggen voor als ik kom ?