Ingrediënten:
500 gr kippenlevertjes*
1/4 cup (60 ml) sojasaus
1/4 cup (60 ml) Sherry
1 el geraspte gember
4 tenen knoflook, geraspt of uit de knijper
1 el olie
eventueel 1 el bruine suiker
zout en peper
waterkastanjes
ontbijtspek
Bereiding:
- Maak de kippenlevers schoon, verwijder zeentjes en alles wat er groenig uitziet.
- Zet de kippenlevers in de soja, sherry, gember, knoflook, suiker en de olie en laat ten minste een uur in de marinade staan.
- Leg een half plakje spek op het werkblad, leg er een schijfje waterkastanje en een half uitgelekt levertje op, rol op en zet vast met een prikker.
Leg ze op bakpapier, bestrijk ze met de overgebleven marinade en bak ze in de oven of zet ze onder de gril tot het spek krokant is.
Ze waren zo op.
*Ik kook ze eerst 1 minuut, dan drogen de levers niet uit.
2 opmerkingen:
kook je de levertjes dan voor of na het marineren?
Voor het marineren. Ik krijg er gelijk weer zin in..
Een reactie posten