Deze foodtruck variatie van de bulgogi - zie het originele recept hier op dit blog en op de video van Maang Chi hieronder - is snel gemaakt met Koreaanse kant en klaar sausingrediënten. Je hoeft er niet eens voor naar de toko, tegenwoordig staan ze ook bij AH in het schap.
Ingrediënten:
(Diepvries)biefstuk
1 fles Koreaanse BBQ Bulgogi marinade
Ssamjang (pittige sojabonen-chilipasta)
rijst
sesamzaad
Verder kimchi uit de toko of zoals hier Aziatische salade uit een pot (Lidl - deze week bij de Aziatische producten)
Lente-uitje
Bereiding:
- Laat de biefstuk iets ontdooien en snijd er flinterdunne reepjes van. Marineer de reepjes in de Korean BBQ saus, dat kan van een half uur tot een nacht.
- Kook de rijst.
- Laat de wok heel heet worden, doe er ietsje olie in en roerbak de reepjes vlug, eventueel in gedeelten. Het vlees is in een mum van tijd klaar.
- Rooster het sesamzaad en strooi het over het vlees.
- Serveer in een kom, in een slablad of in bapao broodje.
De ssamjang saus is behoorlijk pittig. Voor degene die niet zo van zweetdruppeltjes op de neus houdt, meng ik de ssamjang met hoishin saus.
Het was keilekker.
Volgens de Koreanen de lekkerste marinade. |
Klik hier voor de video van Maang Chi |
4 opmerkingen:
Toevallig heb ik onlangs ook een paar van haar videos bekeken.
De Chinese verkoopster in die toko in de stad, waar het zo ontzettend Chinees ruikt, had het ook al over haar. De ssamjang was op en ze zei dat ik maar op Maang Chi moest kijken hoe het zelf kan maken. Eigenlijk doenjang en gochuan mengen. Zit in dezelfde soort kuipjes.
Geweldig die Maang Chi! Ik blijf kijken...
Marlene, ja ik ook. Ik moest weer wat van haar maken - de spicy garlic fried chicken - en het was weer lekker. Ze praat ook zo leuk Engels.
Een reactie posten