Nu zijn wij eraan gewend, maar niet zo lang geleden vonden wij het maar gek, de combinatie vlees en vis. Catalanen zijn er gek op, zoals deze Musclos amb xoriço.
Ingrediënten:
1,5 kilo mosselen
150 gr verse chorizo
4 vlees- of roma tomaten
1 el olijfolie
4 sjalotten in kwarten
1 gehakte teen knoflook
2 tl dragon
250 ml droge witte wijn
125 ml droge Sherry
Brood voor erbij
Bereiding:
- Haal de chorizo uit het vel. Voor een rokerige smaak grill je de tomaten tot ze zwart zien. Verwijder het vel en snijd ze in stukken.
- Bak de chorizo in stukjes 5 minuten in de hete olie. Voeg na 5 minuten de sjalotten, de knoflook, gesneden tomaten, de dragon, de witte wijn en Sherry toe. Breng aan de kook en laat 8 à 10 minuten inkoken. Doe de mosselen erbij, deksel op de pan en kook ze tot de schelpen opengaan.
- Serveer met stevig brood.
Ik vond het wel lekker, het heeft een beetje een rokerige smaak. Ik had geen verse maar een niet zo harde chorizo van de supermarkt gebruikt omdat ik hier de verse alleen, met een beetje geluk, op de markt kan kopen.
Gebaseerd op recept Musclos amb xoriço uit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten