zondag 20 oktober 2019

One-pan Pasta van Ottolenghi


Alles tegelijk in in een bakblik. Het klinkt raar om droge pasta in stukken te breken maar het is juist de bedoeling dat sommige stukjes boven de saus uitsteken en knapperig bakken.


Ingrediënten voor 6 personen:
700 gr rundergehakt, ten minste 15% vet
450 gr varkensgehakt
100 ge tomatenpuree
70 gr harissa
2 el Worcestersaus
1 el gemalen komijn (djnten)
1 el gemalen koriander (ketoembar)

80 ml olijfolie
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
60 gr geraspte pecorino romano
1 wortel, geraspt, in de lengte door de helft gesneden vervolgens in plakjes
1 kleine ui, grof gehakt
1 tenen knoflook, gepeld, grof gehakt
750 ml kippenbouillon
100 ml slagroom
225 gr gedroogde manicotti of cannelloni pasta, ongeveer door de helft gesneden/gebroken.
4 el gehakte peterselie plus wat extra ter garnering

Bereiding:

  1. Verhit de oven voor op 245℃. Verdeel de eerste 7 ingrediënten met 60 ml olijfolie, 40 gr parmezaan, 40 gr pecorino, zout en veel peper in een in een bakblik van 38 x 23 cm. 
  2. Doe de wortel, ui, tomatenpuree en knoflook in de keukenmachine//beker van staafmixer en maal fijn. Meng het door het gehaktmengsel.
  3. Zet het bakblik in de oven en bak 25 minuten of tot de bovenkant bruin is en bubbelt. Verlaag de temperatuur tot 190℃.
  4. Breek het gehakt goed los met een vork en meng het met de jus die los gekomen is. Giet de kippenbouillon en de knoflook over het gehaktmengsel en voeg de ongekookte pasta toe. Roer de pasta in de saus zodat ze helemaal bedekt is zodat het niet verbrandt. Druk zo goed als mogelijk de pasta onder de saus (je zult niet alle pasta kunnen onderduwen).
  5. Bak, meng halverwege nog een keer door, nog 25 minuten tot de pasta zacht is.
  6. Haal het bakblik uit de oven, roer er de peterselie door, strooi er de resterende 20 gr Parmezaan en pecorino door en besprenkel met 1 el olijfolie. Bak nog 8 minuten tot de bovenkant hier en daar krokant is en bruin begint te worden. Garneer met extra peterselie en laat 10 minuten iets afkoelen zodat de saus intrekt alvorens te serveren.

Op de foto is het gemaakt met de helft van de ingrediënten.



Geen opmerkingen: