zondag 6 oktober 2019

Nachos voor iedereen


We zouden naar een optreden van Samuel Jack gaan en we moesten op 18 uur vertrekken. Om 17 uur is het nog geen etenstijd, maar we wilden ook niet met een lege maag weg. En zo werd het nachos voor iedereen, een grote bakplaat met 'loaded' nachos.

Ingrediënten voor 4-6 personen:
Gehakt:
zonnebloemolie om in te bakken
1/2 ui, fijngesnipperd
300 g rundergehakt (of worstvlees van verse chorizo worstjes)
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken
zout en peper naar smaak
Kaassaus:
30 g boter
20 g bloem
225 ml volle of halfvolle melk
100 g geraspte cheddar
100 g geraspte jong belegen kaas
zout en peper op smaak
Assembleren:
2 zakken nachos (bijv. die ronde van La Morena)
pickled of niet pickled jalapeno’s
klein blikje zwarte bonen

Eventueel voor erbij:

Bereiding:
Gehakt
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de ui op middellaag vuur in een paar minuten glazig. Doe het gehakt erbij en bak tot alles verkleurd is, voeg alle specerijen toe. Bak nog een paar minuten mee.

Kaassaus (niet te lang van te voren maken):
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat ongeveer een minuut pruttelen, tot de bloem gaar is. Giet de melk rustig in de pan en blijf goed roeren tot de saus dikker wordt. Haal dan de pan van het vuur en voeg de kazen toe. Roer tot de kazen helemaal zijn gesmolten en breng op smaak met peper en zout.een paar minuten mee, tot de geuren vrijkomen en zet apart.

Assemblage:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de nachos in een ovenschaal in een enkele laag, ze mogen niet op elkaar liggen. Leg daarop het gehakt, de bonen, jalapeno’s en kaassaus. Herhaal dit tot de nacho’s op zijn en zet de schaal in de oven. Na 5 tot 10 minuten is de kaas gesmolten. Pas op dat de nachos niet verbranden.

 Serveer met de guacamole, pico de gallo en sour cream.

Geen opmerkingen: