zaterdag 23 oktober 2010

Bruinebonensoep


2 eetlepels zonnebloemolie
1 zak boerensoepgroente 350 gram
(prei, bleekselderij, wortel, bloemkool, selderij, paprika)
25 gram verse selderij
1 groot blik bruine bonen (850 gram)
2 groentebouillontabletten
1 rookworst
In soeppan olie verhitten en soepgroente ca. 3 minuten fruiten. Selderij fijn snijden. Selderij, inhoud van blik bruine bonen, bouillontabletten en 700 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten laten koken. Helft van soep uit pan scheppen en pureren. Gepureerde soep terug in pan schenken. Worst in plakjes snijden en ca. 2 minuten in soep verwarmen.



NB: Deze keer had ik geen extra selderij in huis; een stuk selderijknol genomen. Selderij is heel belangrijk in deze soep. Foto is een beetje groen uitgevallen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen