1 kg schouderkabonades en/of varkenshaasjes
2 sjalotjes
2 knoflooktenen
3 eetlepels pale medium dry sherry
3 eetlepes hoisin saus
2 eetlepels oestersaus
6 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
5 spice-powder
50 gram suiker
zout
honing
Snijd het vlees in lange repen van 5 x 3 cm dik. Hak sjalotten en knoflook fijn. Doe alle ingredienten behalve de honing in een schaal en laat een nacht marineren.
- Verwarm de oven voor op 230°
- Bekleed een bakblik met aluminium folie. Vet het rooster in en leg het vlees erop. Schenk ongeveer 1 cm water in het bakblik.
- Rooster 8 minuten.
- Haal de plaat met rooster uit de oven en bestrijk het vlees met de marinade.
- Rooster nog eens 8 minuten.
- Haal de plaat met rooster er weer uit en bestrijk het vlees met honing.
- Schuif de plaat bovenin de oven en zet nog 2 minuten onder de gril.
2 opmerkingen:
3 eetlepels rooie bietensap of een hele rooie biet en de saus is felrood. gr. Stef
Stef, goed idee en en in ieder geval gezonder dan die flesjes rode kleurstof van de Chinese Toko.
Een reactie posten