woensdag 27 oktober 2010

Kantonese Char Siu


1 kg schouderkabonades en/of varkenshaasjes
2 sjalotjes
2 knoflooktenen
3 eetlepels pale medium dry sherry
3 eetlepes hoisin saus
2 eetlepels oestersaus
6 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
5 spice-powder
50 gram suiker
zout
honing



Snijd het vlees in lange repen van 5 x 3 cm dik. Hak sjalotten en knoflook fijn. Doe alle ingredienten behalve de honing in een schaal en laat een nacht marineren.
  • Verwarm de oven voor op 230°
  • Bekleed een bakblik met aluminium folie. Vet het rooster in en leg het vlees erop. Schenk ongeveer 1 cm water in het bakblik.
  • Rooster 8 minuten.
  • Haal de plaat met rooster uit de oven en bestrijk het vlees met de marinade.
  • Rooster nog eens 8 minuten.
  • Haal de plaat met rooster er weer uit en bestrijk het vlees met honing.
  • Schuif de plaat bovenin de oven en zet nog 2 minuten onder de gril.
Er was veel marinade over. Dit heb ik even opgekookt in een pannetje en erbij geserveerd. Ik heb hier schouderkarbonades en varkenshaasjes gebruikt. De varkenshaasjes waren het malst. Ik had geen rode kleustof in huis, anders had het een mooi rood Chinese kleurtje gekregen.

Eén varkenshaasje heb ik met een pakje Lobo Roast Red Pork gemaakt. Ziet er wel mooi uit, maar is niet zo lekker. De foto is bij daglicht gemaakt in tegenstelling tot de vorige foto's. Dit vlees ingevroren om later een Taiwanese Fu Yung te maken.
.

2 opmerkingen:

Stef zei

3 eetlepels rooie bietensap of een hele rooie biet en de saus is felrood. gr. Stef

Jannie zei

Stef, goed idee en en in ieder geval gezonder dan die flesjes rode kleurstof van de Chinese Toko.