Carluccio's stoofperen
voor 6 personen:
12 stoofpeertjes
400 ml rode wijn
150 gram (riet)suiker
2 repen citroenschil
1 kaneelstokje
Verwarm de oven voor op 225 graden
Zet de peren rechtop in een ovenschaal waarin ze zonder al te veel tussenruimte precies naast elkaar passen. (van de schaal op de foto zijn al een paar peertjes opgegeten). Zet de schaal een kwartier in de hete oven.
Haal de peren uit de oven en schenk er de helft van de wijn over. Bestrooi met de helft van de suiker. Schenk er nu de rest van de wijn over en bestrooi met de rest van de suiker. Leg de repen citroenschil en het kaneelstokje tussen de peertjes.
Schuif de schaal nog ongeveer 45 minuten in de hete oven, of langer tot de peertjes gaar zijn en de wijn is ingekookt tot siroopdikte.
Kan ook met Conference of Williams peren gemaakt worden; dan is een half uur in de oven voldoende.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten