Kibbeh uit de oven met bloemkoolsalade
De bloemkoolsalade was een restje van het bloemkoolgerecht van een paar dagen geleden. Nu met veel bladpeterselie erdoor, citroensap en granaatappelsiroop. |
Het 'deeg':
- 400 gram lamsbout zonder bot of rundvlees (ik heb gehakt genomen)
- 1 ui
- 150 gram fijne burghul
- 3 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel piment (ook wel allspice genoemd)
- zout en peper (zwart of, lekker pittig, cayenne)
Draai de ui in de keukenmachine tot pulp en bewaar.
Snij het vlees in klein stukjes en draai die geheel en al tot pulp.
Meng burghul, ui en vlees met de handen.
Voeg de komijn, piment, zout en peper toe en kneed goed door, zoals bij deeg.
Spreid de kibbe op een schaal uit, strijk glad.
De vulling:
- 250 gram lams- of rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- olijfolie
- 50 gram pijnboompitten
- 1/2 theelepel bokharat (soort raz el hanout)
Voeg de bokharat toe en 3 eetlepels water.
Laat in een pannetje op een heel laag pitje de boter smelten (of gebruik koude olijfolie)
Verdeel de helft van de rauwe kibbe over een niet te grote ovenschaal. Doe daar de gehaktvulling op en dek af met de rest van de kibbe. Strijk glad en snij in ruiten of vierkanten, want na het bakken gaat het moeilijker. Giet de boter over het gerecht.
Bak een half uur in het midden van de oven en zet daarna wat hoger om in circa 10 minuten de bovenkant te laten kleuren. Laat zeker een kwartier afkoelen voor het serveren, dat komt de smaak ten goede.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten