zaterdag 16 oktober 2010

Pompoenpuree


Was van plan soep te maken, maar het werd puree.

1 pompoen
1 grote ongepelde ui, gehalveerd
3 hele teentjes knoflook
3 takjes tijm
2 el boter
fijngesneden oranje pepertje
geraspte gember
2 zachtzure appels (Jonagold)
1/4 tl kaneel
snufje nootmuskaat
750 ml kippenbouillon
3 el crème fraîche


Pompoen wassen, in stukken snijden en met olijfolie bestrijken. Samen met de gehalveerde ui, de knoflooktenen en de tijm 30 min. in een oven van 200gr.
In pan boter smelten, de gember aanbakken en dan de rest, inclusief de ingredienten uit de oven, aanbakken. Bouillon toevoegen en ca. 20 minuten zachtjes koken. Pureren met staafmixer. Op smaak brengen met peper en zout en de crème fraîche er door roeren.

Door ook de schil te gebruiken werd het een puree in plaats van een soep. Ook lekker! Bestrooien met uitgebakken stukjes chorizo, spekjes of krokant gebakken bakbloedworst.
Wordt vervolgd.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen