zondag 3 oktober 2010

Kipfilet gevuld met worstje en doperwtengarnituur van Rai Uno

Kipfilet gevuld met worstje naar recept van RAI Uno 
La prova del cuoco
Van de vorige week had ik nog 2 ongebakken worstjes over. Deze heb ik gebruikt voor de vulling van de twee kipfilets. 

Ingrediënten:
2 kipfilets
2 worstjes
½ kg verse doperwten
1 bosje knoflookuitjes
1 bosje vers venkelgroen
1 glas koud water
peper en zout
olijfolie


Bereiding:
Maak een opening in de filets, zodat er een zakje ontstaat.
Vul de filets met het worstje (zonder vel) en druk goed aan.
Zout ze en schroei ze aan alle kanten in een droge hete pan zonder vet.
Voeg daarna een glas water toe. Kook 20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
Voeg de erwtjes, de knoflook en de heel fijn gesneden venkelgroen toe.
Proef op peper en zout en braad nog 7 minuten.
Haal de pan van het vuur en besprenkel met olijfolie.
Leg in de groenten op een schaal.
Snij de kip in plakjes en rangschik ze op de groenten.

Recept van RAI UNO Tratto da la prova del cuoco.  


  • 2 petti di pollo
  • 2 salsicce 
  • 1/2 kg di piselli sgranati freschi 
  • 1 gambo di aglietto fresco
  • 1 mazzetto di erba di finocchio selvatico 
  • 1 bicchiere di acqua calda
  • sale pepe 
  • olio extravergine   


Aprire una tasca al centro del petto di pollo
Riempirla con la salsiccia premendo bene. (zonder het vel)
Salare e pepare il petto da tutte le parti e rosolare su una padella calda senza niente.
Dopo la sigillatura aggiungerle il bicchiere d'acqua. Cuocere per 20 minuti. Deksel op de pan. Aggiungere i piselli, l'aglio e il finocchietto tritato finemente. Aggiusta  di sale e pepe. Cuocere il tutto per 7 minuti.
Togliere la casseruola dal fuoco e  irrorare con l'olio extra vergine.
Nel frattempo impiattare le verdure della cottura del pollo. Affettare il petto, adagiarlo sopra le verdure. Tratto da la prova del cuoco 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen