zondag 24 oktober 2010

Kruidige pompoen met eendenborst


Pompoen
1 pompoen (ong. 700 g)
50 g bruine suiker
1 tl korianderzaad
1 vanillestokje
1 steranijs
6 kruidnagels
50 ml witte balsamicoazijn
30 ml witte wijn

De pompoen halveren, schillen, ontpitten en in blokjes van 1 cm snijden. Suiker in pan karamelliseren, koriander, vanillestokje, vanillemerg, steranijs en kruidnagels toevoegen, afblussen met witte wijn en balsamicoazijn. Het kookvocht 5 minuten laten inkoken. De pompoenblokjes bij het kruidige kookvocht doen, maar niet te gaar laten worden. Vervolgens ongeveer 30 minuten laten trekken.

Eendenborst
Oven op 120º voorwarmen. Het vel van de eend ruitvormig inkerven. In hete pan de eend op de velkant krokant bakken, aan de andere kant nog ca. 1 à 2 minuten. Het vlees op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat leggen, op smaak brengen met peper en zout en in 10 minuten gaar laten worden.

Geen opmerkingen: