dinsdag 12 oktober 2010

Chinese gehaktballetjes 'Lion head'


Stom, toen ik ze al op had, bedacht ik dat ik er nog geen foto van gemaakt had. Dan maar één van internet geplukt. Recept van de video http://www.youtube.com/watch?v=ddaohhxdKCw

Voor de balletjes:
500 gr. gehakt rundvlees
4 knoflooktenen, gehakt
2 eetlepels geraspte gember
2 lenteuitjes, fijn gesneden
1 eetlepel rijstwijn of sherry
2 eetkepels lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 losgeklopt ei
1 eetlepel maizena
zout en witte peper

Verder:
1 dl olie
3/4 liter bouillon van maggiblokjes
300 gr paksoi of chinese kool in de lengte gesneden
(ik had spitskool in huis, ging ook heel goed; is ietsje steviger)
3 gedroogde chinese paddestoelen, 15 min. in warm water geweekt
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel maizena opgelost in 2 eetlepels koud water
zout en witte peper
2 grote uien, gesneden
sesamolie

  1. Gehaktballetjes: meng alle ingrediënten in een kom en maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal.
  2. Doe de olie in de wok en laat goed heet worden. Voeg de balletjes (in porties) toe en schep regelmatig de olie erover. Bak 4-5 minuten tot goudbruin.
  3. Haal de balletjes eruit en giet alle olie weg behalve 2 eetlepels.
  4. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook.
  5. Voeg de balletjes, de koolbladeren en de gesneden paddestoelen toe en breng weer aan de kook. Met deksel 15 minuten op laag vuur gaar laten worden.
  6. Strooi er de lenteui ringetjes over, besprenkel met seamolie. (Officieel moet je de balletjes in de koolbladeren wikkelen, maar dat blijft toch niet zitten)






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen