Stom, toen ik ze al op had, bedacht ik dat ik er nog geen foto van gemaakt had. Dan maar één van internet geplukt. Recept van de video http://www.youtube.com/watch?v=ddaohhxdKCw
Voor de balletjes:
500 gr. gehakt rundvlees
4 knoflooktenen, gehakt
2 eetlepels geraspte gember
2 lenteuitjes, fijn gesneden
1 eetlepel rijstwijn of sherry
2 eetkepels lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 losgeklopt ei
1 eetlepel maizena
zout en witte peper
Verder:
1 dl olie
3/4 liter bouillon van maggiblokjes
300 gr paksoi of chinese kool in de lengte gesneden
(ik had spitskool in huis, ging ook heel goed; is ietsje steviger)
3 gedroogde chinese paddestoelen, 15 min. in warm water geweekt
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel maizena opgelost in 2 eetlepels koud water
zout en witte peper
2 grote uien, gesneden
sesamolie
- Gehaktballetjes: meng alle ingrediënten in een kom en maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal.
- Doe de olie in de wok en laat goed heet worden. Voeg de balletjes (in porties) toe en schep regelmatig de olie erover. Bak 4-5 minuten tot goudbruin.
- Haal de balletjes eruit en giet alle olie weg behalve 2 eetlepels.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook.
- Voeg de balletjes, de koolbladeren en de gesneden paddestoelen toe en breng weer aan de kook. Met deksel 15 minuten op laag vuur gaar laten worden.
- Strooi er de lenteui ringetjes over, besprenkel met seamolie. (Officieel moet je de balletjes in de koolbladeren wikkelen, maar dat blijft toch niet zitten)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten