zondag 9 januari 2011

Huevos rotos oftewel patat met eieren


Een typisch Spaans gerecht
Ingrediënten:
2 flinke aardappelen
3 eieren
Dikke plak Serranoham of chorizo in stukjes gesneden
Veel olie

Bereiding:
  1. Schil en was de aardappelen en snij ze doormidden, daarna in stukken van ongeveer 1 cm dik.
  2. Flinke laag olie in koekenpan doen en als de olie heet is de aardappelen bakken.
  3. Aardappelen uit de pan halen, op een bord met keukenpapier leggen en zout erover strooien.
  4. Bak de Serranoham of chorizo even aan, en leg terzijde.
  5. Bak, of beter fituur, de eieren in hetzelfde vet. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Niet te lang bakken, de dooiers moeten zacht blijven.
  6. Leg de eieren op een bord.
  7. Giet het vet weg, doe de aardappelen weer terug in de pan, leg voorzichtig met spaan de eieren erop en de ham. Maak de eieren kapot (vandaar huevos rotos - kapotte eieren), zodat het eigeel tussen de aardappelen loopt.
Ik heb hetzelf niet gegeten, maar ik 'mocht het wel vaker maken'.

Geen opmerkingen: