zondag 16 januari 2011

Les amourettes, joyeuses, granelli, criadillas, prairie oisters


Allemaal lieve naampjes. Ik zei tegen mijn thuisvoorproever: 'ik zeg niet wat het is, maar je hoeft het echt niet op te eten'. Hij schrok, want hij vreesde dat het courgettes waren. Maar gelukkig heeft hij ze met smaak opgegeten.

OK, na emotionele druk vanuit binnen- en buitenland ben ik genoopt om het recept prijs te geven.

Je moet ze eerst even goed wassen en met koud water opzetten. Na zo'n 8 à 9 minuten tegen de kook aan te houden, kan je ze uit het water halen.




Dan moet je ze van de buitenkant ontdoen, zodat de snoezige bleekroze zachte amourette vrij komt.


.



Vervolgens in plakjes snijden









en achtereenvolgens door de meel, losgeklopt ei en panko halen.
Daarna in ruim olie bakken.

3 opmerkingen:

  1. Krijgen we daarom de ingrediëntenlijst niet ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou voor mij hoeft het niet. Wat vreemd dat ze die dingen wel verkopen in Nederland. Of was het bij de Turk of zo ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik mis nog steeds het lijstje ingredienten !

    BeantwoordenVerwijderen