zaterdag 4 juni 2011

Lijnzaadtoastjes

Toastjes met nauwelijks koolhydraten
Ingrediënten voor 18 toastjes:
1 cup (100 gram) gebroken lijnzaad
1/2 cup water
zout
 Voeg eventueel naar smaak toe:
Geroosterd sesamzaad
     Zonnebloem en/of pompoenpitten
Cajunkruiden

Bereiding:
Verhit de oven voor op 180 gr.
  1. Maal de lijnzaad wat fijner in de keukenmachine/molen of vijzel.
  2. Voeg zoveel water toe tot het een beetje aan elkaar plakt.
  3. Meng de gewenste smaakmaker er doorheen.
  4. Bekleed een bakplaat met een non-stick vel en leg de massa erop.
  5. Druk met natte hand of met een pannenlikker, die je steeds nat maakt, de massa dun uit.
  6. Maak met de pannenlikker groeven in de laag, zodat je ze later netjes kunt afbreken.
Mijn eerste probeersel met sesamzaad en een paar met cajunkruiden.
Laat in ca. 15 minuten krokant worden. De buitenste kanten zullen eerder klaar zijn. Dan kan je de oven uit doen en wachten tot het middelste deel ook krokant is en makkelijk loslaat.

Lekker met een dikke laag gezouten roomboter.
   
100 gr gebroken lijnzaad = 10,6 kh

1 opmerking:

Clementine zei

Ik geloof dat ik nog ergens lijnzaad heb liggen. Ga ik zeker ook een keer maken.