zondag 22 april 2012

Eidooier gewikkeld in pancetta

Van de kokosmakronen van vanmorgen had ik nog 2 dooiers over. In La Cucina Italiana vond ik dit recept. Ik had geen pancetta in huis en heb daarvoor ham genomen. Grappig gerechtje.
Ingrediënten:
plakjes pancetta
verse eidooiers
--
gemengde sla, liefst met een bittere soort als radicchio
citroensap
extravergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:
  1. Leg per eidooier 4 plakjes pancetta lichtjes op elkaar, zodat er een rechthoek van 12x7 cm ontstaat.
  2. Leg in het midden van de pancetta 1 eidooier en wikkel voorzichtig de plakjes eromheen.
  3. Bak het pakketje in een hete pan rondom niet meer dan 30 seconden in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 1 pakketje per keer.
  4. Verdeel de aangemaakte sla over de schaaltjes en leg in elk schaaltje een pakketje.

Geen opmerkingen: