Groenten:
- 150 g kousenband
- 150 g witte kool
- 150 g kangkung - of anders spinazie
- 150 g taugeh
- Kokossambal:
- 1 tl trassi
- 5 tenen knoflook
- 1 stuk verse kentjoer of mespunt poeder
- 1 el gula Jawa
- 1 tl zout
- verse rode pepers naar smaak
- Limoensap, limoenblaadjes of tamarinde
- 100 g geraspte kokos
- Eventueel erbij:
- Gebakken uitjes
- Gekookte eieren
Gele rijst
Bereiding kokossambal:
- Alle kokossambal ingrediënten, behalve de geraspte kokos, stampen en mixen.
- Alles samen mengen met de kokos en even laten bakken met een beetje water tot er geen vocht meer in de pan is.
- Maak de kousenband schoon en snij ze in stukjes van circa 4 cm.
- Snij de witte kool in dunne reepjes en maak de tauge schoon.
- Blancheer elke groente apart en laat ze daarna uitlekken.
- Meng de geblancheerde groenten met de kokossambal.
Serveer met gele rijst en gekookte eieren.
Dit gerecht heet ook wel Sajoer oerap
Geen opmerkingen:
Een reactie posten