zondag 8 april 2012

Goedangan gemengde groenten met gekruide kokos


Groenten:
150 g kousenband
150 g witte kool
150 g kangkung - of anders spinazie
150 g taugeh
Kokossambal:
1 tl trassi
5 tenen knoflook
1 stuk verse kentjoer of mespunt poeder
1 el gula Jawa
1 tl zout
verse rode pepers naar smaak
Limoensap,  limoenblaadjes of tamarinde
100 g geraspte kokos
Eventueel erbij:
Gebakken uitjes
Gekookte eieren
Gele rijst


Bereiding kokossambal:
  1. Alle kokossambal ingrediënten, behalve de geraspte kokos, stampen en mixen.
  2. Alles samen mengen met de kokos en even laten bakken met een beetje water tot er geen vocht meer in de pan is. 
Bereiding groenten:
  1. Maak de kousenband schoon en snij ze in stukjes van circa 4 cm.
  2. Snij de witte kool in dunne reepjes en maak de tauge schoon.
  3. Blancheer elke groente apart en laat ze daarna uitlekken.
  4. Meng de geblancheerde groenten met de kokossambal.


Serveer met gele rijst en gekookte eieren.
Dit gerecht heet ook wel Sajoer oerap

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen