woensdag 25 april 2012

Linzen met worstjes


Ingrediënten:
300 gr linzen
2 tomaten
2 knoflooktenen
peterseliestelen
laurierblaadje
salie
2 el rode wijnazijn
olijfolie
50 gr wortel
50 gr ui
50 gr bleekselderij
Dunne worstjes om te grillen


Bereiding:
  1. Kook de linzen met 2 tomaten, knoflookteen, peterseliestelen en salie voor driekwart gaar. Giet de linzen af, maar bewaar wat van het vocht.
  2. Verwijder de kruiden en de tomaten. Prak de tomaten en knoflook fijn.
  3. Bak de in de kleingesneden wortel, ui en bleekselderij in wat olijfolie.
  4. Voeg de linzen met de fijngemaakte tomaat en knoflook en wat vocht weer toe en laat gaar worden.
  5. Maak af met peper en zout, de wijnazijn en twee keer zoveel olijfolie.
  6. Schik er de gegrilde worstjes over.

1 opmerking:

Clementine zei

Moet ik nog linzen meenemen uit Frankrijk ?