Koolhydraatarme kokosmakronen |
Ingrediënten voor 6 flinke makronen:
2 eiwitten
1 (cappuccino)kop kokosrasp*
1/4 (cappuccino)kop amandelmeel
enkele druppels amandelessence
mespuntje zout
zoetstof: 1 el tagatesse en 1 tl steviapoeder of naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160C
- Klop de eiwitten met het zout en de essence lobbig.
- Voeg dan de zoetstof toe en klop tot stijve pieken.
- Roer er het kokosrasp en de amandelmeel voorzichtig door.
- Als de massa erg dik is een paar el water toevoegen. Laat even rusten.
- Bedek de bakplaat met bijv. een siliconenvel. Vorm met een ijslepel 6 hoopjes deeg en druk ze een beetje plat.
- Controleer na 10 minuten oventijd. Als ze ietsje bruin worden de oven uit zetten en in de resterende warmte de makronen bruin laten worden.
Ze waren goed gelukt. Aan 2 of 3 stuks heb je echt wel genoeg als ontbijt. Ik heb de hoeveelheid zoetstof geschat, een beetje op gevoel gewerkt.
*Er zijn veel verschillen in hoeveelheid koolhydraten per merk kokosrasp. Ik heb de losse 'schep' kokosrasp bij de Indonesische toko gekocht.
Ook een idee om eiwitten te verwerken.
4 opmerkingen:
Ziet er goed uit, ik ga ze maken!
Je brengt me op een idee. Ik ga ze ook weer eens maken.
1kop kokosrasp hoeveel gram is dat?
90 - 100 gram. Ik heb net een cup oude kokosrasp van over de datum gewogen en dat was 90 gram.
Een reactie posten