zondag 22 april 2012

Niet dikmakende kokosmakronen

Koolhydraatarme kokosmakronen
Ik ben niet zo'n zoetekauw en zoete gerechten zijn niet mijn sterkste punt. Maar deze zondagmorgen had ik geen zin in hartigheid en maakte deze kokosmakronen met een restje kokosrasp wat ik nog over had van de Goedangan, wat amandelmeel en 2 eiwitten.

Ingrediënten voor 6 flinke makronen:
2 eiwitten
1 (cappuccino)kop kokosrasp*
1/4 (cappuccino)kop amandelmeel
enkele druppels amandelessence
mespuntje zout
zoetstof: 1 el tagatesse en 1 tl steviapoeder of naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160C
  1. Klop de eiwitten met het zout en de essence lobbig.
  2. Voeg dan de zoetstof toe en klop tot stijve pieken.
  3. Roer er het kokosrasp en de amandelmeel voorzichtig door.
  4. Als de massa erg dik is een paar el water toevoegen. Laat even rusten.
  5. Bedek de bakplaat met bijv. een siliconenvel. Vorm met een ijslepel 6 hoopjes deeg en druk ze een beetje plat.
  6. Controleer na 10 minuten oventijd. Als ze ietsje bruin worden de oven uit zetten en in de resterende warmte de makronen bruin laten worden.
Ze waren goed gelukt. Aan 2 of 3 stuks heb je echt wel genoeg als ontbijt. Ik heb de hoeveelheid zoetstof geschat, een beetje op gevoel gewerkt.
*Er zijn veel verschillen in hoeveelheid koolhydraten per merk kokosrasp. Ik heb de losse 'schep' kokosrasp bij de Indonesische toko gekocht.
Ook een idee om eiwitten te verwerken.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, ik ga ze maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je brengt me op een idee. Ik ga ze ook weer eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen