donderdag 26 april 2012

Gevulde portobello met saus van kropsalade en gesmolten kaas



Ingrediënten paddenstoelen voor 4 pers.:
4 st portobello of eekhoorntjesbrood  (70 gr per stuk)
een paar (kastanje-)champignons
40 gr verbrokkeld casinobrood zonder korst of panko
40 gr geraspte grana padano of parmezaan
1/4 knoflookteen
bosje peterselie
bosje munt
1 el olie
zout en peper
--
Ingrediënten slafonduta:
120 gr sla
3 el olie
1 gepelde knoflookteen
beetje gedroogde oregano
120 ml melk
3 grote basilicumblaadjes
1 tl bloem
60 gr fontina of anders een andere smeltkaas, taleggio, port salut.

Bereiding paddenstoelen:
  1. Hol de eekhoorntjesbroden uit/verwijder de sporen van de portobello.
  2. Doe de stelen ervan in de beker van de blender met de rest van de ingrediënten en voldoende olie om er een smeuiïge massa van te maken.
  3. Pureer het geheel in een paar seconden en vul de paddenstoelen met het mengsel.
  4. Leg de paddenstoelen in een met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet ze 8 minuten in de oven op 200C.
Bereiding slafonduta:
  1. Was de sla en verscheur hem in kleinere stukjes.
  2. Doe ze in een pan met 3 el olie, 1 gepelde knoflookteen en een beetje oregano. Meng het door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat het 3 minuten sudderen.
  3. Haal de pan van het vuur en schenk de melk erbij.
  4. Voeg 3 grote basilicumblaadjes toe en pureer het geheel in de blender.
  5. Doe het terug in de braadpan, voeg 1 tl bloem toe en verhit het op laag vuur.
  6. Voeg de in kleine blokjes gesneden fontina toe en laat hem smelten onder regelmatig roeren (slafonduta).
  7. Verdeel de fonduta over 4 diepe borden.
  8. Maak af met de gevulde paddenstoelen en serveer.
Gebaseerd op een recept uit La Cucina Italiana. Was lekker, maar wel veel werk voor 1 of 2 personen, maar dat was misschien doordat het oorspronkelijke recept een beetje warrig was.

Geen opmerkingen: