dinsdag 3 april 2012

Haricots verts met kastanjecampignons en nootmuskaat

Recept van Ottolenghi uit The Guardian
Ingrediënten:
300 gram haricots verts of sperziebonen
75ml olijfolie
1 grote ui, grof gehakt
zout en zwarte peper
1 teentje knoflook, geperst
300 g shii-take paddestoelen of kastanjechampignons, in plakjes
1 theelepel vers gemalen nootmuskaat
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
½ bosje kervel, gehakt 
Bereiding:


  1. Vul een middelgrote pan met veel ongezouten water en breng aan de kook. Doe de boontjes erbij en blancheer ze ongeveer vier minuten tot bijtgaar. Giet af en spoel ze even onder de koude kraan en zet opzij in een zeef om volledig te drogen.
  2. Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan.Voeg de ui en een halve theelepel zout en bak op hoog vuur ongeveer een minuut onder voortdurend roeren. Zet het vuur laag en bak nog vijf minuten, af en toe roeren. De uien moeten zacht, zoet en net goudbruin zijn.
  3. Voeg de resterende olie, knoflook, champignons, nootmuskaat en peper toe en bak op matig vuur nog eens vier minuten, tot de champignons goudbruin zijn.
  4. Haal van het vuur en meng er de boontjes door. Breng op smaak. Stapel op een bord en bestrooi met kervel.
  5. Serveer warm of op kamertemperatuur
 Recept van Yotam Ottolenghi. Was lekker.

Geen opmerkingen: