Garmugia, traditioneel gerecht uit Lucca |
Ingrediënten:
100 gr lardo guanciale of varkensworst zonder vel
100 gr rundergehakt
3 uien, in dunne ringen
100 gr verse tuinbonen
150 gr verse doperwten
200 groene aspergepunten
1 bosje artisjokjes schoongemaakt en over de lengte gesneden
1 liter bouillon (potje)
Parmezaanse kaas
olijfolie
stevig brood
Hier zie je een Italiaans filmpje hoe ze artisjokken schillen - en een recept voor carciofi alla giuda.
Bereiding:
- Bak in een grote soeppan het vet uit of de varkensworst in een beetje olijfolie.
- Voeg de uiringen toe en bak ze een paar minuten tot lichtbruin
- Doe er het rundergehakt bij en roer het los.
- Voeg de groenten toe en peper en zout.
- Voeg de bouillon toe, laat 40 minuten of korter, naar smaak, koken.
- Wordt gegeten met geroosterd brood in de soep en geraspte parmezaanse kaas.
Heel lekker. Ga ik nu elk voorjaar maken om het voorjaar te vieren. Recept uit De Zilveren Lepel Toscane.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten