zondag 3 juni 2012

Gegrilde dorade met tuinkruiden

'Ik is uit, wij is in', zegt Inez van Oord van Happinez, ’mensen gaan nieuwe vormen van samenwerken zoeken’.
Daar dacht ik aan toen ik bij de viskraam stond om een dorade van rond de anderhalve kilo te kopen. Het was nog niet tot de visboer doorgedrongen, want hij had alleen éénpersoons dorades.
Dus als Inez gelijk krijgt, zijn theezakjes uit maar zetten wij grote potten thee, bakken wij geen cupcakes meer maar grote uitdeel-cakes en is George Clooney met z’n koffiecups een sneue man. En hebben we superbe dorades in de oven, zodat een onverwachte gast altijd kan aanschuiven. Jottum.

Ingrediënten
dorade
citroen
rozemarijn
tijm
gedroogde venkel
zongedroogde tomaat
peper en zout
olijfolie

Bereiding:
Maak de vis schoon, snijd het dikste deel in en marineer hem een uurtje in de kruiden, citroensap en olijfolie.
Verwijder voor het grillen de marinade, bestrijk de vis met de rest van de olie. Leg de tomaat en een takje rozemarijn in de buikholte.
Gril op de barbecue of onder de ovengrill.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker basic uit. Ik ga het vanavond bereiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier heeft de visboer wel Daurades Royales van meer dan een kilo. Wel een rib uit mijn lijf : 35 €, maar mijn schoonmoeder komt straks eten en dan mag het wel een beetje luxe zijn. Ik maak een recept klaar zoals zij het vroeger deed : in de oven met tomaten en plakjes aardappel, peterselie en knoflook, een sceut goeie olijfolie eroverheen. Binnenkort op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jouw lijngevangen vis zal een stuk lekkerder smaken dan mijn gekweekte daurade die is grootgebracht met pakjes en zakjes en wie weet af en toe een Happy Meal.

    BeantwoordenVerwijderen